Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  19.06.2020, 09:00h


Novost u NP „Krka“: u izletničku ponudu vraćena povijesna ruta od Roškog slapa do Visovca

Prvi put od proglašenja NP „Krka“ posjetiteljima se nudi mogućnost obilaska dijela Parka izletničkim brodom na električni pogon čija nizvodna ruta, od Roškog slapa do otoka Visovca, prati prirodni tok rijeke.

Izletnička ponuda NP „Krka“ od danas je bogatija za još jednu rutu, i to onu povijesnu – po prvi su put od proglašenja Nacionalnog parka „Krka“ s Roškog slapa nizvodno zaplovili izletnički brodovi kanjonom Među gredama do otoka Visovca. Osim što je ponovno uspostavljena nizvodna linija pokrenuta prije više od stotinu godina, posjetitelje će na toj ruti prevoziti katamarani na električni pogon.

Ukupno trajanje nove ture je dva sata te uključuje obilazak otoka Visovca te crkve i samostana s bogatom muzejskom zbirkom uz pratnju vodiča. Tijekom izleta posjetitelji mogu uživati u jednom od najljepših prizora u Parku, kanjonu Među gredama, koji se zbog usječenosti u okomite i sure stijene  koje dosežu visinu do 150 metara, ubraja u geomorfološki najzanimljivije dijelove toka rijeke Krke.

Uz novi izlet od Roškog slapa do Visovca, gostima su na raspolaganju još tri izleta brodom uzvodno po rijeci Krki – od toga dva polaze sa Skradinskog buka i prevoze putnike do otoka Visovca odnosno Roškog slapa, dok treći izlet, do manastira Krka i srednjovjekovnih utvrda Nečven i Trošenj kreće s Roškog slapa.

Budući da je zaštita prirodnih bogatstava i bioraznolikosti rijeke Krke osnovni cilj JU „NP Krka“, u ožujku ove godine predstavljena su dva katamarana na električni pogon koji se koriste za izlete i plovidbu Krkom. Projekt nabave elektrobrodova dio je šireg projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, usmjerenog i na održivi razvoj i očuvanje ekosustava rijeke Krke. Svaki od brodova ukupnog je kapaciteta pedeset putnika i dva člana posade, a prilagođeni su i osobama s invaliditetom. Elektrobrodovi „Visovac“ i „Miljevci“ prvi su električni katamarani takve vrste koji plove rijekom Krkom i Visovačkim jezerom te su i prvi katamarani na električni pogon proizvedeni u Hrvatskoj.

Karte za izlet Roški slap – Visovac – Roški slap mogu se kupiti na recepciji Roški slap, a cijene izleta elektro brodom mogu se pronaći ovdje:

 

ožujak*** /travanj / svibanj / lipanj / srpanj / kolovoz / rujan / listopad / studeni***

 

Kategorija

Mjesto polaska

Lokaliteti koji se posjećuju

Mjesto povratka

Dužina trajanja izleta

Cijena

 

Individualni odrasli

Roški slap

Visovac (30 min)

Roški slap

2 h

100,00 kn

 

Individualni djeca                                      (od 4 do 18 godina)

Roški slap

Visovac (30 min)

Roški slap

2 h

70,00 kn

 

Grupe odraslih *

Roški slap

Visovac (30 min)

Roški slap

2 h

90,00 kn

 

Grupe djece *                                             (od 4 do 18 godina)

Roški slap

Visovac (30 min)

Roški slap

2 h

55,00 kn

 

DJECA DO NAVRŠENE 4. GODINE

/

/

/

/

GRATIS