Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  08.03.2017, 07:24h


Ispostava JU "NP Krka" u Skradinu

 

Radovi u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u Skradinu počeli su ove zime, a dovršetak se očekuje početkom travnja.

Radovi u Ispostavi Skradin obuhvaćaju rekonstrukciju prizemlja, u kojemu se do sada nalazila suvenirnica s trima prodajnim mjestima. Rekonstrukciji se pristupilo radi jednostavnijeg protoka posjetitelja i lakšeg pružanja informacija o Parku, ali i zbog smanjenja gužvi koje su se stvarale zbog ukrcaja na brod za Skradinski buk.

Rekonstrukcijom će se optimizirati korištenje prostora u prizemlju Ispostave, u kojemu će posjetiteljima biti na raspolaganju recepcija s kružnim protokom s osam prodajnih i informacijskih mjesta. Kretanje posjetitelja bit će jednosmjerno, od postojećeg ulaza u Ispostavu Skradin preko kružnog prodajnog pulta prema novouređenom izlazu. Na taj način ubrzat će se prodaja ulaznica za NP „Krka“ a posjetitelji će imati više vremena za obilazak znamenitosti u Skradinu.

Multimedijska i izložbena dvorana na prvome katu ispostave u Skradinu i dalje će se koristiti kao edukacijski i prezentacijski prostor. Ukupni troškovi investicije uređenja prizemlja iznose 405.185 kn, a JU „NP Krka“ pokrila ih je vlastitim sredstvima.

Optimizacija prostora Ispostave Skradin i uređenje pristupnih cesta prema Lozovcu i Skradinskom buku, kao prva faza projekta odgovornog upravljanja posjetiteljima, nastavit će se u proljeće a završiti izgradnjom dodatne infrastrukture u sljedećim godinama.