Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  08.07.2019, 08:36h


Krkino kulturno ljeto

Pred nama je još jedno Krkino kulturno ljeto.

Pred nama je još jedno Krkino kulturno ljeto. Na brojnim lokacijama u Nacionalnom parku „Krka“ i gradovima uz njega održat će se umjetnički programi u skladu s bajkovitim ambijentom zaštićene prirode i kulturnopovijesnom važnošću prostora. Predstaviti, na dopadljiv i ležeran način, tu sinergiju prirodne i kulturnopovijesne baštine lokalnom stanovništvu i posjetiteljima cilj je manifestacije, čiji je raznovrstan i bogat program namijenjen svim generacijama, a kad je u pitanju glazba, i različitim preferencijama.

Zvuci Krke – The Sounds of the River

12. srpnja: Vatra, Drniš

30. srpnja: Gradski komorni orkestar Šibenik, Stinice

2. kolovoza: 4 Tenora, Skradin

 

 

Zvuci Krke počinju 12. srpnja na Poljani u Drnišu koncertom virovitičkog pop-rock sastava Vatra. Potom će u malom amfiteatru u novouređenom okolišu objekta za prihvat posjetitelja na Stinicama, na obali Visovačkog jezera, koncert održati Gradski komorni orkestar Šibenik. U gradu klapske pjesme, Skradinu, 2. kolovoza nastupit će 4 Tenora u pratnji glazbenog sastava.

 

Dnevni koncerti

KUD „Zvona Zagore“

28. srpnja, 4. kolovoza, Skradinski buk
18. kolovoza, Roški slap

KU „Šibenske Šuštine“

23. srpnja i 13. kolovoza, Skradinski buk

Gradska glazba Skradin

1. srpnja, 13. srpnja, 5. kolovoza, Skradinski buk 
24. kolovoza, Roški slap

KUD „Dubrava kod Šibenika“

16. srpnja i 9. kolovoza, Skradinski buk

Muški pjevački zbor  „Sveti Mihovil“

18., 31. srpnja, 7. i 31. kolovoza, Skradinski buk
21. kolovoza, Roški slap

Klapa „Žirje“

12. i 26. kolovoza, Skradinski buk

 

Kako bismo posjetiteljima predstavili bogatu vrijednu nematerijalnu baštinu ovoga područja, prije svega glazbenu, koju danas njeguju talentirane nove generacije, na Skradinskom buku i Roškom slapu tijekom cijelog ljeta održat će se, u dnevnom terminu od 11 do 12 sati (Skradinski buk) i 13 do 14 sati (Roški slap), i brojni manji koncerti.

 

XIII. burnumske ide – „Amor clavicula magnae vitae est – Ljubav je mali ključ u veliki život“

13. kolovoza, Burnum

 

Tema ovogodišnjih Burnumskih Ida, manifestacije koja oživljava vrijeme Rimskoga Carstva na području Nacionalnog parka „Krka“ u vojnom amfiteatru Burnum, bit će ljubav. Netko je jednom u šali rekao da bi grčka mitologija, da nema Zeusova ljubavnog života, bila znatno kraća. To vrijedi i za rimski panteon, ali i za buran svjetovni život rimskih careva i njihovih velikih ljubavi.

Noć šišmiša

30. kolovoza, Skradin

 

Kako bi ukazala na posebnost šišmiša i važnost njihove zaštite, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ već tradicionalno organizira Noć šišmiša pod sloganom „Dajmo više za šišmiše“. Ta će se manifestacija ove godine održati 30. kolovoza u Skradinu. Obilježavanjem Noći šišmiša nastoje se razbiti predrasude, potaknute brojnim narodnim legendama, o tim letećim sisavcima kao opasnim životinjama, koje dovode do ugrožavanja njihovih staništa, ali i samih šišmiša. Na području NP „Krka“ obitava sedamnaest svojti šišmiša, gotovo polovica od ukupnog broja u Hrvatskoj, u kojoj je evidentirano trideset pet svojti.

 

Green Eye festival

11. – 13. listopada, Šibenik

 

Dio Krkina kulturnog ljeta je i Green Eye Festival, filmski festival posvećen zaštiti okoliša i očuvanju prirode, koji će se ove godine održati u nešto kasnijem terminu, 11. – 13. listopada. Središnja tema biti će važnost vode, a posjetitelji će, osim u vrhunskim filmovima, moći uživati i u edukativnim i zabavnim sadržajima Festivala.

 

Veselimo se druženju uz još jedno Krkino kulturno ljeto!