Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  21.07.2020, 12:23h


NP "Krka" na 60. MDF-u

Igrom i edukacijom učimo o vrijednostima Parka

Međunarodni festival djeteta jedinstvena je kulturna manifestacija i zaštitni znak grada Šibenika koji je svoja vrata po 60. put otvorio glavnim sudionicima samog Festivala, djeci. Iako međunarodnog karaktera, ove godine održan je u malo drugačijem svjetlu, ali ipak bogatog sadržaja prilagođenog djeci svih uzrasta. Posebna vrijednost festivala je njegov radionički program, na kojem je JU „NP Krka“ i ove godine sudjelovala dječjom radionicom Discover Krka kroz igru i edukaciju. Ideja i cilj radionice bio je na edukativan, kreativan i zabavan način prikazati ljepote i vrijednosti Nacionalnog parka „Krka”, proširiti znanje o Parku i rijeci Krki te upoznati bogatu povijest njegovih lokaliteta.

Nakon početnog upoznavanja s područjem, značajnim biljnim i životinjskim vrstama te arheološkim i sakralnim spomenicima i utvrdama uz rijeku Krku započeo je cijeli jedan likovni proces izrade igre Discover Krka prema već izrađenoj društvenoj igri Discover Krka koja, kao kombinacija igara Čovječe ne ljuti se i Monopoly, otkriva tajne i činjenice o Parku.

Oslikavali smo platno motivima iz Parka, izrađivali igraće figure, učili o reciklaži plastike i štetnosti plastike u okolišu. Naučili smo priču o legionarima s Burnuma koji su svoje vrijeme često kratili društvenim igrama i kockanjem. Kako su na arheološkom nalazištu, osim brojnih novčića, posuda i djelova oružja pronađene i igraće kockice, djeca su napravila svoje replike kockica s Burnuma sačuvavši trajnu uspomenu na radionicu.

Razigrano i emotivno u živahnom tonu, i s mnoštvom zadovoljnih dječjih lica, zaključili smo radionicu željno iščekujući sljedeći dječji festival.

A kako to izgleda kad se male ruke slože, pogledajte u galeriji fotografija.