Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  04.11.2019, 07:18h


Nacionalni park „Krka“ u Japanu

Čim završi posjetiteljska sezona počnu pripreme za novu. Jesen i proljeće rezervirani su za brojne svjetske sajmove na kojima se predstavljamo.

Budući da su istraživanja pokazala kako se posjetitelji s Dalekog istoka prilikom odabira destinacije vode UNESCO-ovim Popisom svjetske baštine, a stavljanjem pod zaštitu spomenute organizacije tvrđave sv. Nikole, Šibenik je postao grad s čak dva UNESCO-ova spomenika, predstavnici gradske i županijske turističke zajednice i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ imali su dobar razlog da se zapute u Zemlju Izlazećeg Sunca. Tamo su se predstavili, na zajedničkom štandu s kolegama iz turističkih zajednica Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije te gradova Dubrovnika i Zagreba, na sajmu Tourism Expo, koji je od 24. do 27. listopada održan u Osaki. Riječ je o jednom o najatraktivnijih i najproduktivnijih turističkih događaja u svijetu, na kojem su ove godine sudjelovali izlagači iz sto četrdeset zemalja.

Događaju su nazočili brojni uglednici, među kojima i Dražen Hrastić, veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu. Za aktivnu povezanost i suradnju dviju zemalja, kada je o turizmu riječ, uvelike je zaslužna Jelena Yamasaki. Srdačna i entuzijastična Zagrepčanka drniških korijena, koja već dvadeset godina s obitelji živi u Osaki, posebno je zaslužna za suradnju Hrvatske i Japana kroz razne projekte, a pokazala se i kao odličan „domaćin“ na ovom putovanju. Gospođa Yamasaki pouzdan je izvor o očekivanjima japanskih turista prilikom dolaska u novu destinaciju te je predložila načine kako privući posjetitelje iz Japana u Šibensko-kninsku županiju.

Nacionalni park „Krka“ u 2019. godini bilježi blizu 23 500 posjetitelja iz Japana, što je znatno više nego lani. Predstavljanje ljepota Šibensko-kninske županije i Nacionalnog parka „Krka“ zasigurno će privući velik broj posjetitelja s Dalekog istoka i, nadamo se, rezultirati nekim novim suradnjama. Osim ove turističke promocije, željno očekujemo Olimpijske igre 2020. u Tokiju, na kojima će i hrvatski sportaši zasigurno pridonijeti ugledu Republike Hrvatske svojom prepoznatljivom srčanošću i odličnim rezultatima.