Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  15.04.2017, 09:26h


Noć knjige i Dan planeta Zemlje

Noć knjige manifestacija je koja se 21. travnja po šesti put održava i u Hrvatskoj a povodom obilježavanja Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Ove se godine i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje obilježavanju tih dana kroz  sudjelovanje u manifestaciji Noć knjige kojoj je cilj dati poticaj kulturi čitanja, razgovoru o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja u suvremenom svijetu.

Javna ustanova "Nacionalni park Krka" također će obilježiti i Svjetski dan planeta Zemlje. 

Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se želi osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode. Nagli razvoj industrije doveo je do porasta potrebe za energijom, odnosno do pojačanog korištenja fosilnih goriva i otpuštanja velike količine otrovnih tvari u zemlju i zrak. Svojim odgovornim ponašanjem svakodnevno možemo doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti koju ostavljamo u zalog budućim  generacijama.

Pozivamo vas da nam se 21. travnja 2017. u 10:30 sati pridružite u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik te da kroz radionicu izrade recikliranog papira osvijestite važnost procesa recikliranja!