Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  07.03.2019, 08:03h


Rimska legija na ulicama Šibenika / na šibenskom karnevalu

Suradnjom JU „NP Krka“ i DV Šibenska maslina na ulice Šibenika stigao je dašak rimskog vremena u obliku naših malenih vojnika i rimskih dama iz Burnuma.

U karnevalskoj povorci sudjelovalo je 60-ak djece. Dječaci su bili maskirani u rimske legionare s punom vojnom opremom, a djevojčice u rimske dame odjevene u toge s lovorovim vjenčićima u kosi. Unatoč laganoj kiši, naša mala vojska je s osmijehom na licu promarširala od Baldekina do rive i pritom se lijepo zabavila.

Svu tu silnu vojnu opremu valjalo je dobro pripremiti pa su provedene i radionice na kojima su se izrađivali kartonski mačevi, štitovi, kacige, oklopi, lovorovi vijenci. Na radionicama su sudjelovale odgojiteljice, roditelji, djeca i djelatnici JU „NP Krka“.
Kao uvertira u pripremu i sudjelovanje na karnevalu u DV Vidici održana je „Smotra rimskih legionara“, što je bila svojevrsna predstava u kojoj su kao maleni glumci mogla sudjelovati i djeca. Djeca su s oduševljenjem prihvatila takve uloge, družili se s legionarima i međusobno igrali s rekvizitima. Tako smo spojili edukaciju i zabavu, dječji osmijeh, igru, radionice, a sve je kulminiralo sudjelovanjem na karnevalu.

Kako je to sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji.