Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  16.02.2021, 14:49h


Zajednički pristup jačanju županijske ponude

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik, a na inicijativu predstavnika čarter-tvrtki Šibensko-kninske županije i Grupacije pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter Šibensko-kninske županije, u utorak 16. veljače 2021., u upravi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ održan je sastanak na kojemu se dogovaralo o pružanju dodatne ponude za goste koji bi posjetili nacionalne parkove i ostale sadržaje u gradu i županiji, poglavito u predsezoni.

Na sastanku su bili ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica, ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Kornati“ Šime Ježina, direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, direktor Grupacije pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter Šibensko-kninske županije Paško Klisović, predstavnik čarter-tvrtki Živko Šikić i viši stručni suradnik u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Šibenik Davor Antica.

Paško Klisović izložio je ideju iznesenu 2020. godine, koja se zbog pandemije bolesti COVID-19 nije mogla realizirati. „Riječ je o pružanju dodatne ponude za čarter goste koji bi posjetili nacionalne parkove i sadržaje koje nude grad Šibenik i Šibensko-kninska županija. Kako je više grupa gostiju potvrdilo rezervaciju za Uskrs, možemo reći da su, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, očekivanja za predsezonu optimistična“, rekao je Klisović.

Zahvaljujući projektu 'Šibenik Card', gosti koji dolaze u Šibenik mogu posjećivati kulturne sadržaje i znamenitosti i pojačati doživljaj destinacije uz znatne popuste“, istaknuo je Dino Karađole. Osim sadržaja u gradu Šibeniku, Šibensko-kninska županija obiluje kulturnim i prirodnim vrijednostima i turističkim atrakcijama, među kojima su i dva nacionalna parka.

Cijene za goste koji u zimskom razdoblju posjećuju Nacionalni park 'Krka' znatno su povoljnije: ulaznica za odraslu osobu iznosi 30 kuna“, kazala je Nella Slavica, a Šime Ježina dodao je da je „Karta za Kornate 50 do 60 % jeftinija nego u sezoni “. Predstavnici čarter-tvrtki naglasili su čarter-gosti, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, „najsigurniji“ od svih gostiju.

Na sastanku je dogovoreno da se čarter-gostima ponude određene pogodnosti, prvenstveno u predsezoni, i da se osmisle načini na koje će taj paket pogodnosti biti prezentiran kako bi motivirao čarter-gosta da prije ili poslije rezervirane plovidbe nađe vremena i za posjet drugim sadržajima u gradu i županiji koji ga zanimaju. Treba osigurati zajednički nastup na tržištu, dati popust za grupne posjete određenim destinacijama i omogućiti gostu koji posjeti bilo koju mrežnu stranicu vezanu za turizam u Šibensko-kninskoj županiji da dobije informaciju o svim aktualnim ponudama i pogodnostima.