Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  20.04.2017, 09:25h


Zelena čistka 2017.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove se godine pridružuje globalnoj volonterskoj akciji Zelena čistka.

Akcija čišćenja održala se u petak, 21. travnja 2017. u 9 sati na prilazu poučno-pješačkoj stazi Brnjica – korito rijeke Čikole u naselju Brnjica (na pravcu kretanja Šibenik – Drniš).

Djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ u suradnji s volonterima iz Braniteljske socijalno radne zadruge Branitelj, volonterima iz Kulturne udruge Slovenaca dr. France Prešeren (sekcija Ljubitelji prirode Planika – Runolist) Šibenik, volonterima iz Ekološke udruge „Monte Promona“ iz Siverića i lokalnim stanovništvom čistili su nelegalno odlagalište otpada u naselju Brnjica prema poučno-pješačkoj stazi NP „Krka“. Tom prigodom sanirano je nelegalno odlagalište otpada površine oko 1 ha na kojem se uglavnom nalazio sitni i srednji kućanski otpad.

Zelena čistka zajednička je jednodnevna akcija čišćenja nelegalnih odlagališta otpada i najveći volonterski ekoprojekt u Hrvatskoj, koji okuplja aktivne građane i organizacije, a dio je velike globalne akcije World cleanup, pokrenute 2008. Temelji se na buđenju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.