Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  24.08.2021, 14:25h


Prikaz NP „Krka“ u širem okruženju nalazi se na panou na ulazu Lozovac

Danas je na Lozovcu, glavnom kolnom ulazu u Nacionalni park „Krka“, postavljena velika mapa područja sliva rijeke Krke kao i okolnih gradova i mjesta čime je obuhvaćen veći dio Šibensko-kninske županije

Kako bi posjetiteljima Parka olakšali snalaženje na području te ih upoznali sa širim okruženjem i potencijalima koje ono pruža prvenstveno u turističkom smislu, mapa je postavljena na jednom od najfrekventnijih punktova u Dalmaciji. Kroz ulaz Lozovac ove godine prošlo je oko 220 000 posjetitelja, što je gotovo polovica ukupnog broja posjetitelja, stoga ne čudi da je mapa svoje mjesto pronašla upravo ovdje.

Projekt je ostvaren zajedničkom suradnjom Turističke zajednice grada Šibenika, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, a za tehničku izvedbu i izradu mape utrošeno je oko 40.000 kuna.

Vjerujemo da će posjetitelji prepoznati bogate prirodne i kulturnopovijesne vrijednosti ovog područja, a da će im mapa poslužiti kao orijentir za upoznavanje neistraženih dijelova županije.